Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği Design Week Turkey,düzenlendiği günden beri tüm yaratıcı endüstrileri, yurtiçinden ve yurtdışından 65.000’in üzerinde ziyaretçiyle bir araya getirdi.

Design Week Turkey, ülkemizin tasarım kimliğinin ve bu kapsamda gelişebilecek olan ekonomik başarısının, tasarım ve endüstri entegrasyonuyla sağlanabileceği bilincini oluşturmayı en önemli konusu olarak ele alıyor; endüstri temsilcileriyle tasarımcıları bir araya getiriyor ve katma değerli ürünler üretebilmek adına bir buluşma zemini oluşturuyor.

Yaratıcı ekonomileri güçlendirmeyi, girişimciliği teşvik etmeyi, endüstriler arası iş birlikçi multidisipliner projeler ve titiz tasarım araştırmalarını odağa alan DWT’18 programı, ulusal ve uluslararası paydaşlar tarafından kapsamlı bir planlama ağı ile oluşturuluyor.

Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’na “Tasarım Şehri” unvanıyla katılarak yaratıcılığı stratejik ve sürdürülebilir bir kalkınma aracı olarak özümseyen kentlerden biri olan İstanbul, etkinliğe ev sahipliği yapıyor.  Etkinlik, şehre ve ülkeye yayılarak çok çeşitli rotalarda ve alanlarda hayat bulacak; ülkeyi tasarımla keşfetmenin yeni yolları tasarım meraklılarına sunuluyor.

Binlerce yıldır genetik kodlarımızda taşıdığımız tasarım yeteneği; tüm tasarım disiplinleri ve yaklaşımlarında inovasyon ve teknoloji ile entegre, başarılı çağdaş projelerle gün yüzüne çıkıyor. Etkinlik kapsamında ayrıca; markalar, tasarımcılarla ortak projeler geliştirme şansına sahip olabilecek, üniversiteler ve kurumlarla iş birliği imkanı yakalayabilecekler.Tasarım haftasına katılmak için internet sitesinden ücretsiz online kayıt olmanız gerekmektedir.Workshop ve sertifika programları için de sınırlı sayıda katılımcı alındığı ve şartları olduğundan internet sitesinden başvuru yapmanız gerekmekte.

Design Week Turkey

Design Week Turkey, Turkey’s most comprehensive design event, has brought together all creative industries and more than 65.000 visitors both from home and abroad since the day it started.

Design Week Turkey regards the issue of creating awareness that the design identity and the economic success of our country could be developed through design and industrial integration is the most important issue. It brings the representatives of the industry and designers together and creates a meeting point in order to produce added value products.

DWT’18 program, which focuses on strengthening creative economies, encourage entrepreneurship, multidisciplinary collaborative projects between industries and meticulous design researches is organized through a comprehensive planning network by national and international shareholders.

Istanbul, which was added to the Unesco Creative Cities Network with the title of ‘Design City’, hosts the event as one of the cities that sees creativity as a means of strategic and sustainable development. This year, the DWT’18, which includes panels, conferences, exhibitions, ateliers and award ceremonies in many areas such as; industrial design, fashion, visual communication design and architecture, is organized at the Haliç Congress Center between 16-18th of November. The event will take place in different locations and fields; new ways of discovering the country through design are offered to visitors.

The design skill that we have carried through our genetic codes for thousands of years come out thanks to successful modern projects whose design disciplines and approaches are integrated with innovation and technology. Within the scope of the event, brands will have the chance to develop common projects together with designers and the opportunity to collaborate with universities and institutions.

 

Alongside with panels and conferences to which world-wide known people will attend; exhibitions, installations and atelier works especially made for Design Week Turkey by local and foreign design offices, artists, universities, design schools and design platforms will be presented at DWT’18.

 

If you would like to attend Design Week Turkey, you must do an online registration via https://designweekturkey.com

DWT’18 endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari başta olmak üzere bir dizi alanda panel ve konferanslar, sergiler, atölyeler,sertifika programları ve ödül törenleri ile bu yıl 16-18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

 

Etkinlikte bir çok moda tasarıcımlarının tasarımlarıda sergilenecek.Zengin programı bulunan ve her yıl yapılan etkinlik katılımcıları fazlasıyla memnun etmekte. Online kayıt için:https://designweekturkey.com/tr
ADRES/ ADDRESS

İstanbul Haliç Kongre Merkezi
Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. No.19 34445 – Beyoğlu / İstanbul / TÜRKİYE

TELEFON/ PHONE

+90 212 288 6255

Ulaşım/ Transport

Haliç Kongre Merkezi, Taksim ve Eminönü’ne 7 dk, Atatürk Havalimanı’na 20 dk, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise sadece 45 dakika mesafede yer almaktadır. E5 ve TEM bağlantılarına yalnızca birkaç dakikalık mesafede bulunan Haliç Kongre Merkezi deniz kıyısındaki tek kongre merkezi olmanın ayrıcalığı ile konuklarına gerek etkinlik tekneleri vasıtasıyla gerekse de şehir hatları vapurlarını kullanarak Sütlüce İskelesi’ne gelerek deniz yoluyla ulaşım imkanı sunmaktadır.

Haliç Congress Center is only 7 min. away from Taksim and Eminönü, 20 min. away from Atatürk Airport and 45 min. away from Sabiha Gökçen Airport. Haliç Congress Center, which is minutes away from E-5 and TEM connections and is the only center at the seaside, offers transportation by sea using the event boats or the ferry edging in with Sütlüce Quay.

2018 DÜNYA DESIGN WEEK TAKVİMİ/ 2018 WORLD DESIGN WEEK CALENDAR

– Ocak/ January

15 – 21 | Cologne, Almanya

Ölüm Kolonyası/ Death Cologne

24 – 26 | Oslo

Oslo Tasarım Fuarı/ Oslo Design Festival

– Şubat/ February

05 – 11 | Stockholm, İsveç

Stockholm Tasarım Haftası/ Stockholm Design Week

22 – 25 |Yeni Delhi, Hindistan

Hindistan Tasarım Kimliği/ India Design Identity

– Mart/ March

02 – 11 | Sidney, Avustralya

Sydney Tasarım Festivali/ Sydney Design Festival

08 – 11 | Singapur

IFFS

14 – 17 | Şangay, Çin

Tasarım Şangay/ Design Shangai

– Nisan

05 – 07 | Los Angeles, ABD

Tasarımda Durum/ Status of Design

17 – 22 | Milan, İtalya

Fuorisalone

17 – 22 | Milan, İtalya

Salone del Mobile

– Mayıs/ May

11 – 23 | New York City

NYCxDESIGN

20 – 23 |New York City

ICFF

– Haziran/ June

07 – 15 | San Francisco, ABD

San Francisco Tasarım Haftası

12 – 17 | Basel, İsviçre

Tasarım Miami / @Basel

 

– Eylül

04 – 23 | Londra, Birleşik Krallık

Londra Tasarım Bienali/ London Design Biennial

06 – 15 | Paris, Fransa

Paris Tasarım Haftası/ Paris Design Week

06 – 16 | Helsinki, Finlandiya

Helsinki Tasarım Haftası/ Helsinki Design Week

07 – 11 |Paris, Fransa

Maison & Objet Paris

11 – 14 |Shangai, Çin

Mobilya Çin/ Furniture China

15 – 23 |Londra, Birleşik Krallık

Londra Tasarım Festivali/ London Design Fest

26 Eylül – 05 Ekim |Pekin, Çin

Pekin Tasarım Haftası/Bejing Design Week

– Ekim

10 – 14 | Mexico City, Meksika

Tasarım Haftası Meksika/ Design Week Mexica

20 – 28 | Eindhoven, Hollanda

Hollanda Tasarım Haftası/ Netherlands Design Week

– Kasım

12 – 17 | Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai Tasarım Haftası/ Dubai Design Week

13 – 16 | Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Şehir Merkezi Tasarımı/ City Center Design

Inside – Dünya İçişleri Festivali

– Aralık

05 – 09 | Miami, ABD

Tasarım Miami/ Design Miami 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir